Albin Kurti: LDK dhe PDK po frikësohen nga zgjedhjet, ka ardhur koha e Lëvizjes Vetëvendosje

Albin Kurti: LDK dhe PDK po frikësohen nga zgjedhjet, ka ardhur koha e Lëvizjes Vetëvendosje

Lideri i VV’së, Albin Kurti, ka akuzuar LDK’në dhe PDK’në se po u frikësohen zgjedhjeve të reja në nivel të Kosovës por edhe nëpër komuna. Ka thënë se fakt për këtë është edhe mungesa e zgjedhjeve në Podujevë.“Po frikësohen sepse ka ardhur koha e Vetëvendosjes”, ka thënë ai.Këto komente Kurti i ka bërë në një mbledhje virtuale me Këshillin e Përgjithshëm të Vetëvendosjes.

Aty ka folur edhe për zgjedhjet e brendshme partiake duke treguar se një pjesë e këtij procesi ka përfunduar.“Në përgjithësi për një subjekt politik zgjedhjet e brendshme janë edhe festa më e madhe dhe edhe sfida më e madhe”, ka thënë ai.Ai ka kërkuar modernizim të Vetëvendosjes edhe përmes zgjedhjeve të brendshme.

Kurti ka thënë se në zgjedhjet e ardhshme lokale synojnë t’i udhëheqin së paku 15 komuna.Në këtë adresim, lideri i VV’së ka akuzuar Kryeministri Hoti dhe Ministin Zemaj se kanë dështuar në menaxhimin e pandemisë.“Rreziku i parë është pandemia. i kemi humbur 600 jetë për pak muaj”, ka thënë ai.Me këtë rast, ai ka akuzuar edhe për prekjen e parave të Trustit Pensional.Për Kryeministrin ka thënë se po bën punë të keqe edhe duke u përfshirë në zgjedhjet presidenciale në Amerikë.“Avdullah Koti po e degradon pozitën ndërkombëtare dhe statusin e vendit tonë”, ka thënë ai.

LAJME